Tratatmente Endodontice – Tratatment Abces Dentar

Tratamente canal radicular – cand se realizeaza?

Cariile dentare complicate cu pulpite ireversibile, necrozele (mortificarile) pulpare ca urmare a unor traumatisme, carii dentare netratate sau tratamente necorespunzatoare, afectiunile periapicale respectiv extinderea infectiei dincolo de radacina, in osul de suport al dintelui, conduc medicul spre realizarea tratamentului endodontic. Acest tip de tratament se poate intinde pe parcursul a 2 sau 3 sedinte, iar importanta lui este data de faptul ca poate face diferenta dintre un DINTE RECUPERAT SI FUNCTIONAL sau un DINTE EXTRAS. Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca de multe ori tratamentul unui astfel de dinte nu se termina odata cu finalizarea etapei endodontice ci are ca finalitate corecta, in multe situatii, realizarea unei obturatii armate cu un pivot din fibra de sticla, cuart sau metal si a unei coroane dentare de protectie.
Finalizarea tratamentului acestor dinti devitali doar cu plombe are indicatii restranse, daca avem ca obiectiv mentinerea lor cat mai indelungata in cavitatea bucala.

Tipuri de tratamente endodontice realizate in clinica PastelDent Timisoara

  •  consultatie, anestezie, tratament de urgenta
  •  consultatie, anestezie pulpectomie vitala, obturatie 1 canal
  •  consultatie, drenaj endo, irigatii antiseptice, mesa Miller
  •  aplicare hidroxid de calciu, antibiotic, obturatie provizorie
  •  obturarea canalelor radiculare cu sealer si gutaperca
  •  dezopturarea canalelor radiculare, debridare, drenaj
Găsirea tuturor canalelor din rădăcinile unui dinte, în special în cazul molarilor (măselelor) și instrumentarea lor corectă este o manoperă delicată, complicată, care necesită atât un medic cu experiență, care știe unde să caute aceste canale extrem de înguste, uneori invizibile cu ochiul liber, cât și o dotare tehnico-materială corespunzătoare, de care acesta să se folosească pentru obținerea unui tratament endodontic corect, care să asigure salvarea dintelui și reintegrarea sa în funcția masticatorie și estetică.
Astfel în clinica Pastel Dent dispunem de cea mai nouă, eficientă și sigură linie de tratament endodontic și anume sistemul Reciproc Blue, de la firma germană VDW Dental,care înseamnă: micromotorul dedicat care „știe” mișcarea de reciprocitate, pilele flexibile pentru lărgirea și curățarea canalelor R 25- R-50 și sistemul de obturare la cald format din cuptorul automat și conurile integral din gutapercă GUTAFUSSION.
Această investiție importantă, împreună cu folosirea lupelor dentare de către medic, cât și experiența acestuia, au crescut enorm de mult rata de succes a tratamentelor endodontice executate la aproape 100% și a scurtat chiar și timpul realizare a acestor tratamente cu peste 30 %. Astfel dinți cu abces, sau dinți care par sortiți piezaniei, sunt tratați și recuperați cu succes

Ai nevoie de un tratament endodetic ?

Suna la numarul de telefon 0744 532 716 sau lasa-ne un mesaj si te vom contacta noi!

SFATUL MEDICULUI

Durerea de dinti este un simptom foarte neplacut care poate avea un impact major asupra vietii noastre socio-profesionale, de aceea [...]
Citeste mai mult