INFORMAȚII DESPRE TRATAMENTELE URGENȚELOR STOMATOLOGICE ÎN

CLINICA PASTEL DENT TIMIȘOARA

Clinica Pastel Dent Timișoara prin reprezentantul său dr Petrean Cosmin sunt printre puținele cabinete stomatologice din Timișoara și județ care au fost încrise în lista oficială de cabinete și medici agreate de Colegiul Medicilor Dentiști Timiș și DSP Timiș care acordă tratamente de specialitate pentru urgențele dentare. Personalul medical va efectua orice tratament dentar cu măsuri speciale de protecție pentru a împiedica contaminarea și transmiterea oricărei infecții, inclusiv SARS-Cov 2. Prin urmare medicul și asistenta vor fi protejați de către halate speciale, măști și mănuși de unică folosință, viziere, capeline, clinica dispune de 3 unituri dentare plasate în 2 încăperi separate, aspirații chirurgicale profesionale, ceea ce permite un control și un management foarte bun în procesul de dezinfecție a suprafețelor și aparaturii de specialitate. De asemenea lampa UV de ambient și purificatorul de aer dotat cu filtru antibacterian și lampă UV ajută considerabil la dezinfecția aerului și a suprafețelor.

Dar pentru a lupta împotriva oricărei contaminări, nu doar personalul clinicii are responsabilități, ci și pacienții care trebuie să respecte următoarele cerințe: – la intrarea în cabinet primul lucru va fi să încalțe o pereche de botoșei de unică folosință; – vor strânge părul pentru a putea fi acoperit;

– apoi se vor spăla temeinic pe mâini și se vor dezinfecta cu substanța biocidă pusă la dispoziție în sala de așteptare; – la intrarea în sala de tratament asistenta dentară le va pune la dispoziție un halat de protecție și o capelină, iar apoi după așezarea pe scaunul stomatologic, vor clătii timp de minim 1 minut cu o apă de gură cu proprietăți dezinfectante. Apoi tratamentul stomatologic poate începe! Pentru a venii în concordanță cu regulile de distanțare socială din această perioadă, nu acceptăm mai mult de o persoană în sala de așteptare. Celelalte persoane sunt invitate să aștepte afară, sau în mașină până vor fi chemate în sală.

ATENȚIE: – Pacienții care cunosc că sunt infectați cu virusul SAR-Cov-2, sau dacă au fost în contact cu persoane infectate și au cunoștiință de acest lucru, sunt obligați să informeze medicul curant și asistenta despre acest lucru. De asemenea dacă au simptome de gripă, febră 38 grade sau mai mult, tuse, dureri musculare, lipsa simțului gustativ sau al mirosului se vor adresa cabinetelor de urgență din cadrul unităților spitalicești UPU !!!

                                   – toate masurile de protecție suplimentare folosite în acastă perioadă și care vor rămâne în vigoare permanent de acum încolo, au generat costuri suplimentare care se distribuie în mod egal și echitabil, pe fecare pacient în parte. Am căutat să aproximăm aceste costuri cât mai exact și au rezultat următoarele:

  • consultație primară = 90 lei – se va achita o singură dată, pentru pacienții noi, la prima ședință.
  • consultație secundară = 60 lei – se va achita pentru fiecare ședință de tratament ulterioară.
  • supliment antiCovid = 40 lei – se va achita pentru fiecare ședință de tratament.
  • anestezie + tratament = se va achita conform listei de prețuri.

 

PROGRAM: – Vom avea 2 zile de urgențe pe săptămână și anume: Marți și Joi intre orele 10 – 18, iar pentru a avea asigurată o programare este recomandat să sunați cu minim o zi înainte, la primele semne de durere sau umflătură a feței sau a gingiei.

Telefoanele disponibile pentru programări sunt: 0744532716 sau 0356112724.

Dr Petrean Cosmin