URGENTE DENTARE

                        Ce este o urgență dentară?

Urgența dentară este reprezentată, în cele mai multe cazuri, de DUREREA DENTARĂ ACUTĂ, puternică, continuă sau pulsatilă, localizată la nivelul unui dinte, sau iradiată în zonele învecinate, astfel încât poate fi simțită că ”merge” în ureche, ochi, gât sau la nivelul dinților învecinați. Durerea de dinți este un simptom foarte chinuitor pentru pacient, întucât îl poate împiedica să se odihnească corespunzător și să aibă o activitate socio-profesională normală, motiv pentru care este considerată o urgență medicală. De asemenea durerea dentară acută și continuă netratată corespunzător, poate avea urmări grave atât local, la nivel dentar, cât și loco-regional, la nivelul feței și structurilor anatomice învecinate, cu complicații infecțioase serioase.

O altă situație ce se tratează în regim de urgență este reprezentată de UMFLĂTURILE la nivelul gingiei unui dinte, sau chiar la nivelul feței, însoțită de durere dentară, mai mult sau mai puțin puternică, sau chiar de alterarea stării generale: febră, disfagie (alimentație dificilă), trismus (deschiderea gurii dificilă,limitată), disfonie (vorbire dificilă). Toate aceste situații necesită o intervenție medicală de urgență, de primă instanță a medicului dentist, pentru a identifica cauza și pentru a acorda un prim ajutor, corespunzător diagnosticului stabilit în urma consultației de urgență, care să înlăture durerea acută pe care o simte pacientul, să oprească extinderea unei infecții de cauză dentară și să-i redea acestuia posibilitatea de a se alimenta corect, de a se odihnii, de a reintegra pacientul în viața de familie, în societate.

Clinica Pastel Dent Timișoara condusă de dr Petrean Cosmin oferă serviciul de tratament dentar în regim de urgență, atât în timpul programului normal de lucru, cât și în afara acestuia, în limita disponibilității fizice a medicilor clinicii. Prețul pentru intervențiile de urgență este unic, are o valoare de 50 euro și include deplasarea expresă a medicului sau tratarea cu prioritate, înaintea pacienților programați, consultația de urgență și tratamentul stomatologic de urgență acordat pacientului.

                             dr Petrean Cosmin: 0744532716

                            dr Vlăduț Andreea: 0757730289 

 

durerea-dentara