Implant dentar la clinica PastelDent Timisoara

Implanturile dentare sunt, in zilele noastre, metode de tratament sigure, moderne si accesibile unei categorii sociale tot mai largi. Aceste dispozitive inlocuiesc practic radacina dentara pierduta si formeaza suportul necesar restaurarii dintilor pierduti. Datorita implantelor dentare medicii dentisti cu competenta in implantologia orala au inregistrat progrese remarcabile in tratamentul diferitelor tipuri de edentatii cu rezultate excelente, iar pacientii edentati total, cei care si-au pierdut din diferite motive toti dintii, au sansa unor restaurari protetice confortabile, estetice si sigure, ceea ce le permite o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii.

Tratamentul cu implant dentar poate fi indicat persoanelor care au lipsa unul sau mai multi dinti, au o stare de sanatate buna si nu sufera de afectiuni precum diabetul zaharat infarct miocardic recent, sau unele boli ale sangelui. Prezenta acestor afectiuni nu reprezinta in fiecare caz o contraindicatie totala pentru operatia de inserare a implantului dentar, doar ca medicul trebuie sa fie informat, pentru a putea lua masurile necesare de precautie, in felul acesta fiind evitate complicatiile ulterioare. De asemenea aceasta interventie trebuie facuta numai dupa ce medicul a studiat cazul atat clinic cat si radiografic. Examenul radiografic cel mai indicat este un computer tomograf special, prezent in centrele de radiografie dentara computerizata, pe baza caruia medicul poate masura exact, tridimensional, oferta osoasa a pacientului, rapoartele pe care le vor avea implanturile cu diferite formatiuni anatomice importante. Din fericire aceste aparate ”Cone Beam Computer Tomograf – CBCT” sunt prezente in majoritatea oraselor din Romania, iar costul unei aemenea investigatii este unul accesibil, de aproximativ 50 de euro.
Inserarea implantului nu este o operatie foarte complicata, dar ca orice interventie chirurgicala trebuie pregatita cum se cuvine de catre echipa de cadre medicale, conform unui protocol strict. Pregatirea pacientului, a instrumentarului, a cadrelor medicale precum si incheierea interventiei prin sutura sunt etapele cele mai lungi intr-o astfel de operatie. Inserarea unui implant nu dureaza mai mult de 10-15 minute, in functie de tipul de os, numarul de freze folosite si experienta medicului. Procesul de osteointegrare si vindecare osoasa dureaza intre 2 si 4 luni, in functie de tipul de os, tipul de implant si starea de sanatate generala a pacientului. Dupa acest timp poate incepe asa numita faza protetica, de ”incarcare” a implanturilor, respectiv poate fi inceput procesul clinico-tehnic de realizare a lucrarii dentare care se va fixa pe implante. Foarte importante sunt controalele post operatorii care urmaresc vindecarea corecta a osului si tesulului moale ce inconjoara lucrarea. Atat aceste controale cat si protocolul radiologic NU SUNT NEGOCIABILE. Asfel pacientul trebuie sa execute un set de radiografii de control dupa cum indica medicul. De asemenea igiena dintilor, a gingiilor, a capelor de vindecare sau coroanelor provizorii trebuie mentinuta riguros si fara compromisuri. Pacientii fumatori beneficiari ai tratamentelor cu implanturi trebuie sa reduca numarul tigarilor, maxim 5 pe zi, sau chiar sa renunte la fumat daca doresc sa beneficieze de acest tratament multi ani fara complicatii !!!

Clinica Pastel Dent din Timisoara ofera pacientilor implanturi dentare confectionate din titan si zirkoniu, punti si coroane din portelan, zirconiu sau PMMA frezat pe implante si proteze pe implante tip ”overdenture” . Obiectivul dentistilor de aici este de a realiza lucrari care sa dureze zeci de ani, iar materialele utilizate provin de la unele dintre cele mai renumite si sigure firme producatoare de implanturi dentare din lume:
Implanturile dentare pe care le folosim cu succes de peste 7 ani de zile sunt:                                                 – Implanturi DENTIUM SUPERLINE, fabricate in Corea de sud, comercializate in intreaga lume,  inclusiv America.        – Implanturi MIS Narrow type, din titan, fabricate in Israel, avand un bun renume printre specialistii din intreaga lume. – Implanturi premium NOBEL BioCare sau Implanturile Straumann, fabricate in Elvetia, avand un cost mai ridicat.

     Pretul primei etape,cea de insertie a implantului include implantul dentar din titan sau zirconiu, manopera chirurgicala de inserare, protocolul chirurgical, materialelede unica folosinta, surubul de vindecare gingivala si onorariul echipei de medicale.

Toate implanturile si biomaterialele folosite beneficiaza de garantia producatorului cat si de garantia clinicii dentare Pastel Dent pentru tehnica medicala folosita. Pentru mai multe informatii despre preturi este indicat sa veniti la  o consultatie initiala pentru ca fiecare caz este unic, trebuie inteles, iar medicul trebuie sa inteleaga ce are de facut pentru a avansa o oferta de pret.  Vizitati www.pasteldent.ro pagina Contact sau efectuati o programare online; Informatiiutile gasiti si pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/PastelDent/